Re-integratie, Overheid en Verzuim mei 2017 nieuwsbrief
Bijzonder uitje

Deze maand beleefden ik en een aantal medewerkers van Matchpartner een bijzondere dag, die zowel zonnig als verrijkend was.

Ter gelegenheid van ons 15-jarig bestaan organiseerden wij samen met onze opdrachtgever WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) een bustocht voor tientallen kwetsbare ouderen naar het strand van Noordwijk.

Een uitje met ontroerende en humoristische momenten. Mijn collega Ludo Vahle keek zijn ogen uit en wist de algehele sfeer mooi te vangen in een column.

Met vriendelijke groet,

Bekijk alle vacatures hier
Matchpartner video
Matchpartner video


Wie is Matchpartner? Wat kunnen wij voor je betekenen? Hoe werken wij? We leggen het je allemaal uit in bovenstaande video!

Volksverhuizing in Noordwijkerhout
Matchpartner video

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Ludo Vahle over een bijzonder uitje naar het strand met ruim vijftig ouderen.

"Vanachter twee dikke brillenglazen aanschouwt ze de wereld. Sinds ze uit een van de zeven toeringbussen is gereden voelt ze een aangename voorzomerse wind op haar huid. Stevig houdt ze haar versleten bruine leren handtas omklemd. Alsof ze niet in een pittoresk dorp in Zuid-Holland is neergestreken, maar in een van de ruigere wijken van Amsterdam. Een kleine vrouw van ver in de tachtig die in haar rolstoel zowel een aanwezige als een dromerige indruk maakt.

Al zeventig jaar is ze niet meer in het zogenaamde Hart van de Bollenstreek geweest. Ze lijkt iets te herkennen in het Witte Kerkje, het karakteristieke bakstenen gemeentehuis met de trapgevel, in de jaren twintig ontworpen door architect Alexander Kropholler. De statige paviljoens van de Sint Bavo, het gesticht voor krankzinnigen. We zijn in Noordwijkerhout, de geboorteplaats van haar vader.

Het is een drukte van belang om haar heen. Minstens vijftig andere tachtig- en negentigplussers en een groep van begeleiders, stagiaires en horecamedewerkers. En dan wij nog, de kantoormensen met twee linkerhanden. Bewonderend sla ik het verzorgend personeel gade, hoe zij de logistieke rompslomp te lijf gaan. Allemaal onderdeel van een dagje naar het strand voor kwetsbare ouderen dat wij mede hebben helpen organiseren."
Lees meer...

 
Top 10 vacatures in jouw vakgebied

AIOS verzekeringsarts - Utrecht Details
Consulent Bijzondere Bijstand - Regio Gelderland Details
Jurist Ruimtelijke Ordening - Zuid-Holland Details
Jurist Bestemmingsplannen - Amsterdam Details
Wmo consulent - regio Rotterdam Details
Consulent Inkomen - Regio Zuid-Holland Details
Medisch adviseur - Utrecht Details
Flexibele, servicegerichte arts (24-36 upw) - Groningen Details
Werkvoorbereider Civiel - Naaldwijk Details
Projectleider Gebiedsontwikkeling - Naaldwijk Details

Matchpartner 15 jaar!
Matchpartner 15 jaar!

Matchpartner bestaat dit jaar 15 jaar en dat gaan we vieren! Gedurende het hele jaar gaan wij ons inzetten voor diverse maatschappelijke vrijwilligersprojecten.

Op vrijdag 19 mei hebben wij een stranddag georganiseerd met een groep ouderen vanuit 7 verschillende zorglocaties. Met hen hebben we genoten van een heerlijke lunch. Benieuwd naar een uitgebreid verslag over deze leuke dag, of naar welke projecten wij nog meer hebben gedaan? Blijf via deze pagina op de hoogte

Matchpartner 15 jaar!
Nieuws uit jouw vakgebied
Matchpartner video

Veel gemeenten hebben torenhoge ambities om het maatschappelijk vastgoed snel energieneutraal te maken. Verantwoordelijk wethouders twijfelen echter aan het realiteitsgehalte van die doelstelling. De reden: gebrek aan financiële middelen en mensen. Lees meer

Uw verzuimprofiel zegt meer over uw organisatie dan u misschien denkt. Uw verzuimprofiel wordt gevormd door het verzuimpercentage en de meldingsfrequentie. Lees meer

UWV heeft onderzocht wat de verschillen zijn in ervaren re-integratieactiviteiten en de re-integratieresultaten voor zieke werknemers binnen de eerste twee ziektejaren, vergeleken tussen eigenrisicodragers voor WGA en publiek verzekerden WGA. Lees meer