Re-integratie, Overheid en Verzuim juni 2017 nieuwsbrief
Sollicitatiegesprek als feestje

Het komt niet zo veel voor helaas, maar eigenlijk moet een sollicitatiegesprek een klein feestje zijn.

Het hoeft allemaal niet zo formeel. Waarom niet af en toe stilstaan bij verstrooiingen, de zaken waar iemand echt warm voor loopt: muziek, sport, vrijwilligerswerk? Juist in het persoonlijke en in het anekdotische laat de sollicitant zich zien.

In zijn laatste column houdt collega Robert Albeda daarom een pleidooi voor zijpaadjes, overpeinzingen, uitweidingen en bijzaken tijdens een intakegesprek met een sollicitant. Het leven is te kort om steeds maar de platgetreden paden te bewandelen.

Kortom, voor de liefhebber!

Met vriendelijke groet,

Bekijk alle vacatures hier
Pleasantries

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Robert Albeda over het belang van aangename onderwerpen tijdens het gesprek met een werkzoekende.

"Wekelijks voer ik tussen de acht en twaalf gesprekken met mensen die ik nog niet ken, in het kader van de diverse vacatures die ik heb open staan. Als je al die intakes doet op een standaardmanier, wordt het gauw saai. Maar in de praktijk valt het mee, want niemand is standaard. Iedereen heeft een eigen verhaal.

Een kandidaat leren kennen is een kunst op zich. Onze opdrachtgevers willen iemand met een eigen aanpak en stijl, een bepaald type. De juiste opleiding en werkervaring zijn slechts de eerste vereisten. Je wilt meer te weten komen. Daarom kan het kan nooit kwaad interessante bijzaken, pleasantries als het ware, de boventoon te geven in zo’n gesprek."
Lees meer

 
Top 10 vacatures in jouw vakgebied

HR medewerker - Utrecht Details
AIOS verzekeringsarts - Utrecht Details
Bedrijfsarts - Utrecht Details
Flexibele, servicegerichte arts (24-36 upw) - Apeldoorn Details
Projectvoorbereider / Werkvoorbereider Wegen en Riolering - Rotterdam Details
Sr Projectleider Civiel - Westland Details
Senior Specialist Wegen / Wegbeheerder - Den Haag Details
Consulent Participatie - regio Zuid-Holland Details
Consulent Bijzondere Bijstand - Regio Gelderland Details
Consulent Inkomen - Regio Zuid-Holland Details

Nieuws uit jouw vakgebied

Het aantal bijstandsgerechtigden tot de AOW-leeftijd is in het eerste kwartaal van 2017 gestegen tot 474 duizend. Dit zijn er 15 duizend meer dan een jaar eerder.
Lees meer

In kleine bedrijven wordt minder verzuimd wegens ziekte dan in grote bedrijven. Dit blijkt uit cijfers van de jaarlijkse Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden.
Lees meer

Gemeentelijke bezuinigingen op onderhoud van wegen hebben in de afgelopen jaren geleid tot meer schades. Dat meldt het FD, op basis van gegevens van verzekeraar Achmea.
Lees meer

Gemeenten die genoeg hebben van alle gedoe rond de inkomensafhankelijke eigen bijdrage in de Wmo en deze willen afschaffen, krijgen de steun van staatssecretaris Van Rijn van VWS.
Lees meer