Het is alweer bijna 2018, maar graag neem ik je even terug naar april 2002.

De aanslagen van 9/11 stonden nog vers in het geheugen en in Nederland maakte een totale nieuwkomer, Pim Fortuyn, kans om premier te worden. En ik maakte mijn eerste stappen als zelfstandig ondernemer.

Dat was 15 jaar geleden. Februari dit jaar werd ik in verband met dit jubileum na een kwartaalmeeting verrast door mijn huidige èn een groot aantal oud-collega’s. Iedereen had hapjes gemaakt en de Matchpartner huisband trad op.

Het meest bijzondere cadeau was een gedenkboek, getiteld “Ik wens je veel personeel!”. Voor de gelegenheid had een groot deel van de 68 mensen die over de jaren aan Matchpartner verbonden waren een stukje geschreven, terugkijkend op de samenwerking.

Ik schijn wel eens wat direct uit de hoek te komen, en dat bleek ook wel uit deze verhalen. Ik las onder andere “je kan met niemand zo fijn ruzie maken als met Leon Brouwers” en “je bent zo subtiel als een kettingzaag!”. Maar vooral aardige dingen, bijvoorbeeld: “De les die ik van jou geleerd heb: zeg waar het op staat en draai er niet omheen. Pak zaken aan die je frustreren, wees direct in de communicatie met mensen. Dit heeft mij sterker gemaakt. Dank daarvoor.”

Het boekje deed me denken aan de uitdagingen die je tegen komt als je bedrijf langer bestaat. Je bedrijf wordt meer een instituut, een stabiele factor. Er komen minder pioniers te werken en meer mensen die zich voor langere tijd willen binden.

Op het moment dat ik het gedenkboek kreeg, was ik bezig mijn taken over te dragen aan een directeur. Helaas pakte dit anders uit dan ik gehoopt had. Ik besloot de samenwerking te stoppen en uit elkaar te gaan.

Inmiddels heb ik ervoor gekozen de managementtaken binnen de organisatie te verdelen. Drie collega’s gaan doorgroeien naar de functie managing consultant. Zelf zal ik de directeur blijven en veel aanwezig zijn om dit proces te begeleiden.

Het afgelopen jaar zijn er weer vele verpleegkundigen, casemanagers, artsen, toezichthouders, klantmanagers, juristen, arbeidsdeskundigen, jeugdbeschermers, psychologen en psychiaters via Matchpartner aan de slag gegaan. De markt is duidelijk omgeslagen. We moeten er steeds meer voor doen om de juiste kandidaten te vinden, maar dat is juist de uitdaging.

Zonder jullie, de ontvangers van deze brief, hadden wij onze (goede) resultaten niet kunnen behalen. Waarvoor hartelijk dank.

Graag wens ik allen fijne kerstdagen en een zeer gezond en voorspoedig 2018!

Hartelijke groet,

Leon Brouwers
Directeur

Benieuwd naar een uitgebreidere beschrijving van onze geschiedenis?